La numărul de serviciu Olga Coptu nu a răspuns. Șefa serviciului juridic al preturii Buiucani, Tamara Roșca a refuzat să vorbească la cameră. Însă, ne-a spus că PD a închiriat ieri sala pentru trei ore, astfel trebuind să achite 954 de lei. Totodată ne-a spus că în contractul încheiat nu a fost specificat că va fi amplasat un banner. Organizația Teritorială Botanica PD urmează să organizeze săptămâna viitoare un forum și la pretura sectorului Botanica.

Pretorul sectorului Râșcani ne-a spus însă că dă în folosință sala contra plată și nu a primit nicio solicitare în acest sens de la PD.

La pretura sectorului Ciocana ni s-a spus să așteptăm până când pretorul se va elibera. Când am mers în Anticameră funcționara deja nu mai era, iar angajații ne-au spus că cel mai probabil a plecat.

Experta Asociației pentru Democrație Participativă "ADEPT" susține că observăm în aceste cazuri o problemă a autorităților publice în gestiunea cărora se află clădirile care se dau în chirie.

Amintim că ieri, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a intrat ca la sediul Partidului Democrat. Asta pentru că un panou uriaș a fost instalat chiar la intrarea în clădire, unde a fost organizat un forum al Organizației Teritoriale Buiucani a PD. Ulterior, bannerul a fost scos și mutat în sală unde se desfășura întrunirea de partid. Șeful structurii ne-a spus că firma responsabilă de montare nu l-ar fi instalat inițial unde trebuie.