Forumuri PD la preturile din Chișinău
Politic 8 iunie 2018, 19:54 | 14774

Partidul Democrat este ca la el acasă în mai multe preturi din Chișinău. În sediul Preturii Buiucani și Centru deja au fost organizate întruniri ale organizațiilor de partid, iar în altele urmează în timpul apropiat. Reprezentanții preturilor nu văd o problemă în această privință, atâta timp cât sala se dă în chirie mai multor partide. Experții anticorupție însă consideră că funcționarii publici ar trebui să evite orice acțiuni care ar putea fi interpretate ca suport, agitație sau propagandă politică.

La numărul de serviciu Olga Coptu nu a răspuns. Șefa serviciului juridic al preturii Buiucani, Tamara Roșca a refuzat să vorbească la cameră. Însă, ne-a spus că PD a închiriat ieri sala pentru trei ore, astfel trebuind să achite 954 de lei. Totodată ne-a spus că în contractul încheiat nu a fost specificat că va fi amplasat un banner. Organizația Teritorială Botanica PD urmează să organizeze săptămâna viitoare un forum și la pretura sectorului Botanica.

Pretorul sectorului Râșcani ne-a spus însă că dă în folosință sala contra plată și nu a primit nicio solicitare în acest sens de la PD.

La pretura sectorului Ciocana ni s-a spus să așteptăm până când pretorul se va elibera. Când am mers în Anticameră funcționara deja nu mai era, iar angajații ne-au spus că cel mai probabil a plecat.

Experta Asociației pentru Democrație Participativă "ADEPT" susține că observăm în aceste cazuri o problemă a autorităților publice în gestiunea cărora se află clădirile care se dau în chirie.

Amintim că ieri, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a intrat ca la sediul Partidului Democrat. Asta pentru că un panou uriaș a fost instalat chiar la intrarea în clădire, unde a fost organizat un forum al Organizației Teritoriale Buiucani a PD. Ulterior, bannerul a fost scos și mutat în sală unde se desfășura întrunirea de partid. Șeful structurii ne-a spus că firma responsabilă de montare nu l-ar fi instalat inițial unde trebuie.

Opinia ta contează. Comentează!