Image-Description
Explozia din Egipt care a vizat autobuzul cu turişti în apropierea piramidelor din Giza: Primele imagini din interior
Externe 20 mai 2019, 15:30 | 1050

Un autobuz cu turişti străini a fost vizat, duminică, de un atac în Egipt, în apropierea piramidelor din Giza, numărul persoanelor rănite ajungând la 17 persoane. Pe reţelele de socializare, au apărut primele imagini din interiorul autobuzului, informează The Independent.

Cel puţin 17 turişti au fost răniţi în urma exploziei, care a avut loc pe o şosea în apropierea Muzeului Grand Egyptian din Cairo, duminică după-amiază.

Autobuzul, care se deplasa de la aeroport către piramide, avea la bord 28 de turişti din Africa de Sud, iar câţiva egipteni aflaţi în autoturisme în apropierea exploziei, au fost răniţi.

După incident, nicio grupare nu a revendicat atactul. Mohamed el –Mandouh, martor la explozie, spune că a auzit o „explozie puternică” în timp ce se afla în trafic, în apropiere.

Pe reţelele de socializare, au fost publicate imagini cu autobuzul după explozie, geamurile fiind sparte, iar majoritatea turiştilor fiind acopereţi cu sânge.

Ministrul de Interne din Africa de Sud a declarat printr-un comunicat de presă că trei cetăţeni au fost răniţi şi vor rămâne în spital. Ceilalţi 25 de pasageri se vor întoarce acasă luni dimineaţă.

Explozia a avut loc la o distanţă de aproximativ 50 de metri faţă de noua aripă a muzeului şi peste 400 de metri de clădirea principală a instituţiei, potrivit unor surse din minister.

Industria turismului din Egipt se află în recuperare în ultimii ani, după ce numărul vizitatorilor a scăzut drastic în urma revoltelor din anul 2011 şi atacul din 2015 a aeronavei de pasageri din Rusia.

Muzeul, care va expune unele dintre cele mai scumpe antichităţi descoperite în apropierea piramidelor Gyza, va fi deschis anul viitor.

Opinia ta contează. Comentează!