Iohannis: Niște penali încearcă să atace DNA
Externe 19 februarie 2018, 12:36 | 2037

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut aseară o declarație de presă, în contextul acuzaţiilor la adresa Direcției Naționale Anticorupție. Șeful statului a precizat că are toată încrederea în conducerea DNA.

Mai mult, liderul de la Cotroceni este de părere că orice critică adusă DNA reprezintă o încercare disperată a unor penali de a discredita instituția. 

Mai mult, Iohannis a anunțat că i-a primit la Cotroceni pe premierul României, Viorica Dăncilă, şi pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cărora le-a spus că este nemulțumit de acest scandal legat de DNA.

Precizăm că scandalul public a fost declanșat de învinuirile aduse procurorilor de la DNA Prahova de către fostul deputat PSD Vlad Cosma. Mai exact, Cosma, care a fost condamnat pentru corupție, susține că doi comisari-șefi din cadrul DNA ar fi fabricat probe și inventat dosare în cazul unor politicieni şi oameni de afaceri și că ar exista niște aşa-zise înregistrări în acest sens, veridicitatea lor fiind contestată de reprezentanţii DNA. Mai mulți politicieni i-au cerut ministrului Justiției de la București să o elibereze din funcţie pe şefa DNA. La rândul său, Laura Codruţa Kovesi [Kioveşi] a declarat că este vorba despre „un festival disperat al inculpaţilor” și că nu are niciun motiv să demisioneze. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, urmează să-și anunțe decizia în acest caz pe 22 februarie. 

Opinia ta contează. Comentează!