Mai multe localități vor primi circa opt milioane de lei din partea Guvernului pentru lichidarea pagubelor calamnităților naturale
Economic 23 noiembrie 2022, 20:37 | 376

Mai multe localități vor primi în total circa opt milioane de lei din partea Guvernului, pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din primăvară și vară. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale. Au fost alocați bani și pentru achiziționarea serviciilor de audit al datoriilor Moldovagaz pentru gazele livrate consumatorilor de pe malul drept al Nistrului.

În cea din urmă ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale s-a decis alocarea, din Fondul de intervenție a Guvernului, circa 7,8 milioane de lei, bani care vor fi utilizați de primării pentru a lichida consecințele ploilor torențiale, cu grindină și vânt puternic, din 6 iulie curent. Din aceste resurse, circa 4,2 milioane de lei vor primi primăriile din raionul Edineț. Alte 96,3 mii de lei vor fi acordate Consiliului raional Soroca, pentru lichidarea urmărilor vijeliei din 1 aprilie curent.

O altă decizie a CSE se referă la înregistrarea, de către Ministerul Finanțelor, a contractului de achiziții publice privind achiziționarea serviciilor de audit financiar și juridic aferent datoriilor„Moldovagaz” către „Gazprom” pentru gazele livrate consumatorilor de pe malul drept al Nistrului.

Membrii CSE au mai decis că, pe perioada stării de urgență, la exportul porumbului, cu excepția semințelor de porumb destinate însămânțării, agentul economic exportator nu va mai fi obligat să prezinte în adresa Serviciului Vamal o declarație pe proprie răspundere, prin care se atestă producătorul porumbului exportat.

Opinia ta contează. Comentează!