Devotament fără margini
Externe 20 iulie 2018, 14:50 | 1278

Lecţie impresionantă de devotament din partea unui maidanez. Patrupedul l-a scăpat cu viață pe un biciclist, care se accidentase pe un traseu din Carpați. Până la intervenția salvatorilor, câinele l-a protejat pe bărbat, încălzindu-l, și nu s-a îndurat să se dezlipească nicio clipă de cel, pe care și l-a ales drept stăpân. Istoria nu se oprește aici. Blănosul a fost luat acasă de către un oficial din Caraş-Severin.

La începutul acestei săptămâni, un bărbat în vârstă de 40 de ani s-a accidentat după ce căzuse cu bicicleta, în zona muntelui Semenic. La sosirea jandarmilor montani, ciclistul acuza dureri, nu putea să se miște se afla într-o stare uşoară de hipotermie. A scăpat cu viață doar datorită unui cățel al străzii, cu care a făcut cunoștință pe marginea drumului. Patrupedul s-a așezat lângă ciclist și l-a protejat, menținându-i temperatura corpului și nu s-a mișcat de lângă cel pe care și l-a ales stăpân, nici după intervenția salvatorilor.

Atunci când victima a fost urcată în ambulanță, câinele a sărit și el în autoturism, cu greu fiind dat jos. Iar la plecarea salvării, blănosul a început să alerge după mașină până când i-a pierdut urma.

Devotamentul fără margini al maidanezului a emoționat o lume întreagă. Povestea a ajuns și la inima vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, care a găsit câinele, l-a luat și i-a oferit un adăpost, alături de alți patru blănoși.

Opinia ta contează. Comentează!