Şor şi-a anunţat candidatul
Politic 21 martie 2018, 19:55 | 4233

Un figurant în raportul Kroll privind jaful bancar vrea să devină primar de Chișinău. Este vorba de Reghina Apostolova, viceprimarul oraşului Orhei, propusă de către șeful ei, Ilan Șor. Acesta a decis să intre în joc, chiar dacă spune că alegerile noi sunt "lipsite de sens".

Candidata principalului figurant în rapoartele Kroll privind devalizarea sistemului bancar s-a aventurat atât de mult în promisiuni electorale încât n-a pomenit doar "mare şi sare", dar şi soare.

Născută în regiunea Irkutsk din Rusia, Reghina Apostolova a fost membră a Consiliului Municipal Chişinău din 1999 până în 2007. În anul respectiv, timp de opt luni a fost pretor interimar al sectorului Râșcani. Din iulie 2015, odată cu venirea lui Şor la Orhei, ea exercită funcţia de viceprimar al acestui oraş. Precizăm că Reghina Apostolova figurează în rapoartele companie Kroll privind jaful din sistemul bancar. Actualul viceprimar de Orhei este printre persoanele care acum cinci ani au cumpărat acţiuni la cele două bănci aduse la faliment, Banca Socială şi Unibank. Banii pentru acţiuni au fost împrumutaţi de la off-shore-uri britanice, prin intermediul unor conturi deschise în banca ABLV din Letonia, bancă implicată în furtul miliardului de dolari din Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!