La proces, acuzatorul de stat a dat citire și învinuirii. Doar că ambii inculpați au pledat nevinovați.

Prezenți la ședința de judecată au fost părinții și bunicii băiatului decedat, care ne-au spus că tot ce își doresc este să se facă dreptate.

Tatăl tânărului împușcat în noaptea de 20 spre 21 iunie curent spune că odată cu moartea fiului și-a pierdut liniștea și viitorul.

Mai mult. Bărbatul condamnă acțiunile ofițerului de poliție și spune că acesta nu și-a putut coordona corect atribuțiile.

Avocatul familiei Osipciuc susține că acuzarea a acumulat probe relevante pentru a demonstra vinovăția inculpaților.

Incidentul a avut loc într-un centru de agrement din orașul Hâncești, pe 21 iunie. Trei tineri, printre care fiul deputatului PD Anatolie Zagorodnîi și fiul adoptiv al șefului adjunct al Inspectoratului de Poliție Hâncești ar fi intrat fraudulos pe teritoriu privat, pentru a se scălda în piscină. Aceștia au fost surprinși de către proprietarul centrului de agrement, care a cerut implicarea șefului adjunct al Direcţiei Poliție Criminală a Inspectoratului de Poliție Hâncești. Ofițerul ar fi efectuat câteva împușcături în aer, dar și în direcția tinerilor, care încercau să părăsească în grabă piscina. Unul a fost rănit și a murit peste câteva ore, la Spitalul Raional Hâncești. A doua zi, ofițerul de poliție și proprietarul zonei de odihnă au fost reținuți. Ulterior, stăpânul piscinei a fost plasat în arest la domiciliu. Pe marginea acestui caz o fost pornit un dosar penal pentru omor intenționat.