România vrea autostrăzi
Externe 15 martie 2019, 22:08 | 1468

Zeci de companii românești și multinaționale, dar și mii de oameni de rând de diferite profesii și-au întrerupt astăzi activitatea pentru 15 minute în semn de protest față de lipsa de autostrăzi în România.

Zeci de companii românești și multinaționale, dar și mii de oameni de rând de diferite profesii și-au întrerupt astăzi activitatea pentru 15 minute în semn de protest față de lipsa de autostrăzi în România. Printre aceștia a fost și liderul de la București, Klaus Iohannis, care a anunțat, înaintea respectivei acțiuni, că este alături de manifestanți. Astfel, toţi l-au susținut pe inițiatorul campaniei „România vrea autostrăzi”, Ștefan Mandachi, un of de afaceri din Suceava, care a construit primul metru de șosea modernă din Moldova de peste Prut.

Protestul a cuprins întreaga ţară. Astăzi, la ora 15, susţinătorii campaniei „România vrea autostrăzi” şi-au suspendat activitatea pentru 15 minute. În Cluj-Napoca sau Suceava, de exemplu, şoferii aflaţi în trafic s-au oprit chiar în centrul oraşului şi au claxonat încontinuu.

La fel au făcut şi conducătorii auto din alte localităţi ale României.

Tot astăzi a fost inaugurat primul metru de autostradă din Moldova de peste Prut, turnat în judeţul Suceava de către antreprenorul Ştefan Mandachi, iniţiatorul acestui protest.

Manifestanţii speră că autoritățile vor începe să repare drumurile și să facă șosele moderne în întreaga ţară. Inițiativa a fost susținută de mai mulți oameni de afaceri, inclusiv de antreprenori originari din Republica Moldova, dar stabiliţi în România, precum și de șoferi, sportivi, membri ai unor organizaţii neguvernamentale, artiști şi chiar de câteva primării. Potrivit Digi24.ro, şi Reprezentanța Comisiei Europene în România a participat la protest cu mesajul: „Pauză de cafea pentru autostrăzi! #șîEU, adică Uniunea Europeană, vrea autostrăzi în România! În perioada 2014-2020, 6,3 miliarde de euro au fost puse la dispoziția României pentru proiecte de infrastructură. Cu toate acestea, proiectele care se desfăşoară sunt din perioada financiară 2007-2013, pentru că nu au fost finalizate la timp. Pe de altă parte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe omul de afaceri din Suceava că face circ, iar Ştefan Mandachi i-a răspuns că el nu face politică şi nu comentează declaraţii politice. Între timp, pentru campania „România vrea autostrăzi” a fost compus şi un imn.

Opinia ta contează. Comentează!