Viorica Dăncilă, imună la gafe
Externe 18 iunie 2018, 16:07 | 1856

Întrevederea care a avut loc la București între premierul Estoniei, Juri Ratas, și omologul său român, Viorica Dăncilă, a început cu stângul. Vizita oficialului de la Tallinn a fost marcată de o serie de gafe protocolare. Unele dintre ele au venit chiar din partea prim-ministrul de la București, care a uitat numele înaltului oaspete.

Momentul penibil a avut loc în cadrul conferinței de inaugurare a zborului direct Tallinn - Constanța. De asemenea, la sfârşitul evenimentului, chiar la ieşire, Viorica Dăncilă a fost huiduită de mai multe persoane, care i-au cerut demisia.

Aceste momente au fost urmate de o altă gafă. La deschiderea oficială a Consulatului Estoniei de la Constanța, organizatorii au pus invers steagul acestei ţări în sala de protocol de la Universitatea „Ovidius”. Greșeala comisă de către persoanele care au amenajat sala a fost sesizată imediat de către premierul de la Tallinn. Sub privirile Vioricăi Dăncilă, care stătea așezată la o masă în prezidiu, Juri [Iuri] Ratas s-a îndreptat spre drapel, l-a scos, iar apoi l-a arborat corect. În loc să ofere scuze, Dăncilă l-a aplaudat pe omologul său estonian, alături de oamenii prezenți în sală.

În urma incidentului, consulul onorific al Estoniei a solicitat demisia celor responsabili, întrucât ar reprezenta o ofensă adusă statului baltic. Șefa executivului de la București este cunoscută pentru un lung șir de gafe protocolare, dar și lingvistice. Stângăciile vizibile au fost în atenția opiniei publice și în timpul vizitei la București a premierului croat.

O confuzie s-a produs și în discursul pe care Viorica Dăncilă l-a ținut la începutul unei ședințe de guvern.

Opinia ta contează. Comentează!