Doza de cultură

La mai bine de patru luni de la premieră, spectacolul "Vocea Umană" de la Teatrul Geneza Art se joacă cu sala plină. Monodrama de Jean Cocteau, a fost adaptată de regizoarea Daniela Burlaca și este axată pe stări provocate de iubire. Iubirea nu are timp, vârstă, limbă, gen, limită sau prejudecăți.

La ediția precedentă a Festivalului de Muzică Clasică în aer liber DescOPERĂ au fost peste 5000 de spectatori. 500 de artişi au transformat amfiteatrul natural de la Butuceni într-un templu al muzicii eterne. Sunteţi aşteptaţi și anul acesta, în perioada 15-17 iunie, la Orheiul Vechi, să descoperiţi vibrațiile muzicale care transformă viața în sărbătoare!

Sâmbătă, 16 iunie, pe scena Naţionalului se va juca legendara "Casa Mare", scrisă de Ion Druţă. Regia este semnată de Alexandru Cozub, iar scenografia de Iurie Matei. Actorii Margareta Pântea şi Victor Nofit au dat viaţa personajelor principale ale piesei druţiene Vasiluţa şi Păvălache.

Duminică, toţi copiii sunt invitaţi în lumea lui Ion Creangă. Teatrul Republican de păpuşi Licurici din Capitală pune în scenă povestea "Fata babei şi fata moşneagului". Cei mici vor avea parte nu doar de lecţii despre bunătate, ci şi multă distracţie.

De la începutul lunii, un mall din capitală găzduieşte o expoziţie de costume tradiţionale. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă cum se îmbrăcau strămoșii noștri, care era specificul straielor tradiționale în diferite zone ale țării și ce fel de obiecte foloseau țăranii în viața de zi cu zi.

Opinia ta contează. Comentează!