Situaţia din Moldova, în vizor în România
Externe 11 aprilie 2018, 19:45 | 5121

Viaţa politică de la Chişinău şi situaţia din Republica Moldova, în general, au ajuns din nou subiecte de discuţie la Bucureşti. La o emisiune a unui post privat de televiziune a fost invitat preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care şi-a exprimat punctul său de vedere asupra lucrurilor. Totodată, au răsunat critici la adresa șefului PD, Vladimir Plahotniuc, despre care jurnaliştii din România au spus că este personajul care calcă în picioare orice urmă de democraţie din Basarabia. Iar acest lucru s-a conturat încă la prezidenţialele din 2016, a subliniat preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

Andrei Năstase a fost întrebat despre priorităţile sale pentru Chişinău.

În acest context, liderul Platformei DA a spus că se aşteaptă să fie supus unui linşaj mediatic din partea presei controlate de către guvernare.

Realizatorul emisiunii, Rareş Bogdan, s-a arătat surprins de faptul că preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova, Traian Băsescu, a decis să propună candidatura lui Constantin Codreanu pentru localele de la Chişinău. În cadrul talk-show-ului au fost abordate şi alte subiecte.

La final, Andrei Năstase a avut un îndemn pentru politicienii din România în legătură cu alegerile din Republica Moldova.

Afirmațiile din emisiune nu au fost comentate, deocamdată, de către cei vizaţi. Șeful PD, Vladimir Plahotniuc şi primarul interimar Silvia Radu nu au răspuns la telefon pentru o reacție. Anterior, fostul preşedinte al României a declarat în presă că nu îl cunoaşte pe Plahotniuc şi că nu îl interesează. PD şi PSRM au negat că ar avea un parteneriat. Și Silvia Radu a respins acuzația că ar fi un candidat al PD-ului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie