Image-Description
R.Moldova de rând cu Turkmenistanul, pentru că Dodon vrea „neutralitate permanentă”
Politic 10 octombrie 2019, 22:40 | 2043

Președintele Igor Dodon a susține că va studia experiența Turkmenistanului privind promovarea principiului „neutralității permanente”. Dodon a scris despre această experiență pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea pe care a avut-o, la Așhabad, cu omologul său turkmen, Gurbangulî Berdîmuhamedov.

„Am apreciat înalt strategia politicii externe a Turkmenistanului, bazată pe principiului neutralității permanente, recunoscut în luna decembrie 1995 în cadrul Adunării Generale a ONU. Am subliniat faptul că Republica Moldova studiază experienţa Turkmenistanului şi promovează o politică externă echilibrată în baza principiului constituţional al neutralităţii permanente”, scrie pe pagina lui Dodon.

De asemenea, el și-a exprimat recunoștința fâță de partenerii turkmeni pentru „mai multe proiecte sociale și umanitare în Republica Moldova”, menționând însă doar edificarea unei grădinițe de copii în satul Cişmichioi, în Găgăuzia.

Președintele Igor Dodon a plecat la Aşhabad, în Turkmenistan, pentru a participa la Consiliul șefilor de state din CSI, care se va desfășura vineri.

Opinia ta contează. Comentează!