Stare de urgență în New Orleans
Externe 12 iulie 2019, 20:15 | 1230

În sudul Statelor Unite a fost instituită stare de alertă, iar peste patru milioane de oameni au fost avertizați să se aștepte la ce e mai rău. Asta din cauza unei furtuni tropicale, care își face simțită deja prezența în mai multe regiuni, iar în zilele următoare, ar putea ajunge la intensitatea unui uragan.

Vizat de avertizarea meteorologilor este statul Louisiana, unde au fost emise ordine de evacuare pentru locuitorii din mai multe orașe, inclusiv New Orleans, lovit deja de furtuna tropicală botezată „Barry”. Aici a fost instituită starea de urgență după ce a plouat torențial timp de patru ore, iar apa a pătruns în zeci de case și subsoluri și a inundat străzile din oraș.

Acesta a fost doar începutul, avertizează meteorologii. Furtuna se deplasează acum spre Golful Mexic, însă ar putea crește în intensitate până la stadiul de uragan. Fluviul Mississippi se apropie periculos de cota de inundație, iar localnicii din zonele de risc au fost evacuați din case. Cei care au rămas în locuințele lor au golit magazinele din oraş, făcându-şi provizii de hrană şi apă. Furtuna „Barry” va fi clasificată ca uragan odată de vântul atinge 119 kilometri pe oră, lucru ce s-ar putea întâmpla sâmbătă, atunci când centrul său va fi aproape de coasta Louisianei.

Opinia ta contează. Comentează!