Brian May lansează un nou Hit
Cultură 21 decembrie 2018, 20:29 | 1537

Prima piesă a lui Brian May, după o pauză de 20 de ani, se numește "New Horizons" și va fi difuzată în premieră la Centrul de control al NASA. Melodia este un omagiu adus misiunii sondei New Horizons. ”Pentru mine, a fost o provocare să îmbin două laturi ale vieții mele - astronomia și muzica”, a declarat celebrul chitarist, citat de infomusic.ro.

Brian May revine cu cel mai ambițios și inedit proiect al său. Chitaristul Queen a compus o piesă, ce are ca inspirație misiunea sondei New Horizons, ce face parte din programul spaţial al NASA de explorare a Sistemului Solar. Noua melodie a lui May poartă chiar numele sondei, ”New Horizons”, și aduce împreună cele două mari pasiuni ale chitaristului: astronomia și muzica. Cu un doctorat în astrofizică finalizat în 2007 la Imperial College din Londra, Brian May a fost implicat și în derularea misiunii New Horizons, fiind colaborator științific al NASA. Având această înțelegere aprofundată a lumii științifice, May a compus noul single împreună cu Don Black pentru a aduce un omagiu acestei misiuni. Piesa ”New Horizons” a fost înregistrată și finalizată luna aceasta, urmând a fi difuzată în premieră pe 1 ianuarie, la centrul de control NASA din Maryland, SUA.

"M-a inspirat ideea că acesta este cel mai îndepărtat loc în care omul a ajuns până acum, a declarat Braian May. Acest proiect m-a energizat așa cum niciun altul nu a făcut-o până acum. Pentru mine, a fost o provocare să îmbin două laturi ale vieții mele - astronomia și muzica”, a precizat muzicantul. Anul 2019 va începe, așadar, cu o lansare istorică pentru chitarist, ce nu va face decât să continue un excelent 2018. Ne referim, desigur, la succesul fenomenal al filmului biografic ”Bohemian Rhapsody”, nominalizat de curând la Globurile de Aur, dar și al piesei cu același titlu, recent declarată cea mai ascultată piesă rock a secolului.

Opinia ta contează. Comentează!