Unii consilieri spun ca parcul de distracții e administrat de un apropiat de-al lui Ceban
Politic 11 decembrie 2019, 20:14 | 1397

Parcul de distractii, desfasurat acum in Piata Marii Adunari Nationale, este afacerea unui om apropiat consilierului socialist Vasile Chirtoca. Acuzatiile vin din partea altor consilieri municipali, potrivit carora, primarul Ion Ceban are prea multi prieteni. ”Nu favorizez si nu voi favoriza pe nimeni”, a replicat Ion Ceban.

Semnele de întrebare au apărut acum două zile, când Ion Ceban a publicat angajamentul firmei, care prestează servicii în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit documentului, compania Maximus Group, directorul căreia este Stanislav Chimacovschii, s-a obligat ca din data de 9 decembrie și până pe 15 ianuarie să asigure distracții gratis copiilor de până la 12 ani în fiecare zi, între orele 14 și 17. Potrivit consilierilor PL, firma respectivă a înregistrat ”zero” afaceri în ultimii patru ani și acest lucru dă de bănuit. În opinia consilierilor, o firmă serioasă are și venituri, iar una care nu prosperă, trezește cel puțin nedumeriri.

Veronica Herța susține că fondatorul acestei companii ar avea legătură cu prietenii lui Ion Ceban.

Potrivit bazei de date, Stanislav Chimacovschii este asociat într-o altă companie cu Alexei Chirtoca, fiul lui Vasile Chirtoca, consilier PSRM. Consilierul PL Dorin Chirtoacă a expediat la Procuratură un demers, pentru a investiga acest caz. Și unii consilieri ai fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate au condamnat selectarea netransparentă a unei companii afiliate politic pentru desfășurarea în Chișinău a Târgului de Crăciun. Aceștia au cerut primarului Ceban să prezinte documentele privind selectarea antreprenorului abilitat cu organizarea manifestațiilor din Piața Marii Adunări Naționale. Ion Ceban, care este acum într-o vizită de lucru în Turcia, a reacționat pe o rețea de socializare.

Șeful interimar al Direcţiei generale comerț, alimentație publică și prestări servicii Marcel Zambițchi nu ne-a răspuns la apel pentru a comenta situația. Consilierul PSRM Vasile Chirtoca ne-a declarat că nici el, nici familia lui nu are legătură cu firma, care prestează servicii în centrul Chișinăului.

Directorul companiei Maximus Group, Stanislav Chimacovschii, ne-a rugat să-l sunăm mai târziu, întrucât ar fi într-o ședință.

Sera, Stanislav Chimacovschii nu a mai răspuns. Ofițerul de presă al Procuraturii Generale Emil Gaitur ne-a declarat că instituția a înregistrat demersul lui Dorin Chirtoacă. Caruselul din Piața Marii Adunări Naționale a ajuns în atenția publicului încă de la instalarea lui. Acesta a fost criticat pentru faptul că deși este destinat copiilor, pe el apăreau imagini cu tinere îmbrăcate sumar. Ulterior, desenele au fost acoperite. Precizăm că aceleași carusele s-au aflat în centrul Chișinăului în 2014 și în 2016, când primar era Dorin Chirtoacă. 

Opinia ta contează. Comentează!