O nouă mobilizare a magistraților
Externe 14 iunie 2018, 15:17 | 1806

Peste o mie de magistrați din întreaga Românie cer Consiliului Superior al Magistraturii să apere independența justiției. Apelul judecătorilor survine în urma atacurilor fără precedent în adresa procurorilor, pe care PSD le-au lansat în cadrul mitingului de sâmbătă.

La începutul acestei săptămâni, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a expediat CSM-ului o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de atacurile recente lansate de social-democrați în timpul mitingului de sâmbătă, dar și după amenințările liderului PSD, Liviu Dragnea, la adresa procurorilor.

Cererii Forumului Judecătorilor din România-ului s-au alăturat și o mie o sută de magistrați din întreaga țară, care au solicitat printr-un comunicat CSM-ului să acționeze în calitate de garant al independenței justiției, pentru a stopa atacurile fără precedent la adresa judecătorilor și procurorilor.

Astăzi, unul dintre membrii CSM-ului a spus, în cadrul ședinței, că susţine categoric solicitările de apărare a independenţei sistemului judiciar, formulate de asociaţiile profesionale ale magistraţilor. Amintim că pe 9 iunie, coaliția de la guvernarea României a organizat un miting la București, pentru a protesta faţă de așa-zisele abuzuri ale procurorilor anticorupţie, în contextul în care mai mulți membri și lideri ai săi sunt implicaţi în anchete și investigați de către DNA.

Opinia ta contează. Comentează!