Trump și Putin, întâlnire la Helsinki
Externe 17 iulie 2018, 05:01 | 807

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, s-a întâlnit la Helsinki, pentru prima dată în cadrul unui summit bilateral, cu omologul său rus, Vladimir Putin. Este o încercare de a îmbunătăţi relaţiile ruso-americane, despre care liderul de la Casă Albă susţine că sunt „mai rele ca niciodată”. Cei doi au fost primiți însă cu proteste de către mii de localnici, care le-au transmis că nu sunt bineveniți în țara lor.

Donald Trump şi Vladimir Putin și-au dat întâlnire la Palatul prezidenţial din capitala Finlandei. În debutul întrevederii, cei doi şi-au strâns mâinile în faţa presei. Ulterior, în cadrul unei reuniuni tete-a-tete, ei au abordat subiecte majore, de la cele ce țin de comerț, situația din Siria sau proliferarea nucleară.

Cei doi președinți au fost primiți în Finlanda cu proteste. Peste două mii de oameni au ieșit pe străzi, la Helsinki, într-un marș în care s-au opus acestui summit.

Liderii au fost întâmpinați și de o serie de panouri montate prin oraș de către o publicație locală, în care era criticată relaţia celor doi președinți cu presa.

Opinia ta contează. Comentează!