Vor tarife mai mici pentru gaz

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Moldovagaz și experții din societatea civilă au examinat posibilitatea de reducere a tarifelor pentru gazele naturale.

În timp ce specialiștii independenți spun că gazele ar trebui să se ieftinească cu 34 la sută, ANRE a prezentat un calcul din care reiese o ieftinire de doar 20 la sută, iar Moldovagaz vorbește de o reducere de doar 11 la sută.

Spre sfârșitul dezbaterilor publice de la ANRE, în fața sediului au venit mai mulți cetățeni, care cer o reducere cu cel puțin... 30 la sută. Afară a ieșit șeful instituției, cu flori pentru femei. Acestea însă au respins cadoul. Politicienii din opoziție sunt de părere că toate acțiunile ANRE sunt acum dictate de un interes electoral. Pentru a fi mai convingători, oamenii au arătat facturile, pe care spun că le plătesc cu greu. În fața lumii a ieșit șeful ANRE, Tudor Copaci, dar nu pentru a răspunde la întrebările oamenilor, ci pentru a felicita femeile cu ocazia zilei de 8 martie. Florile însă au fost refuzate. Gestul șefului ANRE a fost imediat blamat de către protestatari. Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, și șeful acestei formațiuni, Vladimir Plahotniuc, nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!