Le-au cerut socoteală deputaților
Social 19 iulie 2018, 19:25 | 989

Protest în fața Parlamentului, în timpul ședinței plenare de astăzi. Membrii şi susţinătorii Mișcării de Rezistență Națională ACUM au cerut îndeplinirea revendicărilor participanţilor la manifestația de amploare de pe 1 iulie din centrul Chișinăului, precum şi a rezoluției din 5 iulie a Parlamentului European. Printre acestea se numără validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase, tragerea la răspunde a judecătorilor care au invalidat rezultatele scrutinului local din 3 iunie şi anularea sistemului electoral mixt. Nimeni din conducerea legislativului nu a ieșit în faţa protestatarilor.

Unii manifestanți au venit cu pancarte pe care erau fotografiile unor deputați.

Protestatarii au încercat să ajungă și pe scările legislativului, însă au fost împiedicați de cordoanele de polițiști și mascați.

După ce protestatarii au insistat, unora dintre ei li s-a permis să urce pe scările Parlamentului.

Ulterior, manifestanții au mărșăluit în jurul Parlamentului. Toate intrările pe teritoriul împrejmuit al legislativului erau păzite de polițiști.

Cei mai mulţi deputaţi au evitat să dea ochii cu protestatarii, iar alții, care au ieșit pe ușa din spate a Parlamentului, au fost luat la rost de manifestanţi. Printre aceștia: liderul PCRM, Vladimir Voronin, și socialistul Fiodor Gagauz.

La protest au participat și membrii grupului civic "Occupy Guguță", care au venit cu mături în fața legislativului.

Nimeni din conducerea Parlamentului nu a ieșit să discute cu protestatarii. În faţa lor au venit doar membrii fracţiunii PLDM. Menţionăm că, anterior, judecătorii care au invalidat alegerile locale noi pentru funcţia de primar al capitalei au declarat că deciziile luate de ei corespund legislaţiei.

Opinia ta contează. Comentează!