Image-Description
Comisia Europeană: Volumul total de investiţii alocat proiectelor din economia reală a ajuns la 303 miliarde de euro
Economic 8 septembrie 2018, 14:00 | 2070

Comisia Europeană (CE) a anunţat că volumul total de investiţii alocat proiectelor din economia reală a ajuns la 303 miliarde de euro, în Uniunea Europeană (UE), înregistrând o creştere de 42 miliarde de euro în primul semestru al anului 2018.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, consideră că noile date primite din statele membre arată că implementarea politicii de coeziune continuă să se accelereze şi să sprijine creşterea economică în întreaga Europă, scrie news.ro.

"România, alături de Bulgaria, Cipru, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, Slovacia, Spania şi Ungaria, se numără printre statele membre cu cele mai bune performanţe în ceea ce priveşte creşterea numărului de proiecte selectate”, a subliniat comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Totodată, nivelul alocărilor pentru proiecte specifice, din totalul bugetului politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020, este în prezent de 62%, comparativ cu 54% cât era la finalul anului 2017.

De asemenea, din totalul investiţiilor planificate în aceeaşi perioadă prin fondurile politicii de coeziune, volumul cheltuielilor făcute în cadrul proiectelor selectate până acum a crescut cu 15%, iar investiţii în valoare de 75 miliarde de euro au fost deja finalizate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie