Replica Ludmilei Kozlovska
Politic 19 noiembrie 2018, 18:33 | 2516

Ancheta penală declanșată împotriva opoziţiei va avea consecinţe asupra fiecărei persoane, care participă la această făcătură. Astfel a comentat președintele Fundaţiei ”Dialog deschis”, Ludmila Kozlovska, acțiunile puterii de la Chișinău, care acuză opoziția de "trădare de patrie”. ”Anturajul lui Plahotniuc este în agonie”, afirmă Ludmila Kozlovska într-un mesaj video.

Acuzaţiile precum că Fundaţia ”Dialog deschis” finanţează unele partide din Republica Moldova este ”un fals menit să discrediteze opoziţia şi societatea civilă”, a declarat Ludmila Kozlovska. Și afirmația despre așa-zisa finanțare de către Veaceslav Platon a Fundației ”Dialog deschis” este o minciună crasă, deoarece toți finanțatorii sunt indicați pe site-ul organizaţiei. Kozlovska mai atrage atenţia că nu există niciun dosar pentru spionaj deschis pe numele ei sau al soțului ei.

Şeful PD, Vladimir Plahotniuc, n-a fost de găsit pentru a da o replică În schimb, purtătorul de cuvânt la formaţiunii, Vitalie Gamurari, ne-a spus că instituirea comisiilor parlamentare de anchetă este o practică normală atunci când sunt suspiciuni privind implicarea unor forţe externe în activitatea internă a ţării. Totodată, el a spus că "nu crede că instituirea comisiei are legătură cu perioada electorală". În urma unui raport în plenul Parlamentului, Comisia specială de anchetă a solicitat Procuraturii Generale să examineze calificarea juridică a Fundaţiei ”Dialog deschis” şi a persoanelor afiliate în acțiuni, care atentează la securitatea națională, prin prisma infracțiunii de trădare de patrie și spionaj.

Opinia ta contează. Comentează!