Image-Description
Cabinetul din Umbră | Plahotniuc și Șor au plecat prin Transnistria, iar banii lor – prin Aeroportul Chișinău
Politic 18 octombrie 2019, 08:33 | 3956

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, este convins că Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc au reușit să părăsească teritoriul Republicii Moldova prin Transnistria. Prin Aeroportul Internațional Chișinău au ieșit din țară doar familiile celor doi politicieni și oameni apropiați acestora, a declarat Vasiloi în emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Se vehiculează mai multe scenarii: că a trecut prin aeroport – vă asigur că prin aeroport n-a trecut nici Vladimir Plahotniuc, nici Ilan Șor. Au trecut cei din „suita” lor: familiile, anumiți apropiați, anumite persoane. Eu am toată certitudinea că ei au trecut prin segmentul transnistrean, fiind asistați de anumite persoane, inclusiv din Ucraina. Să ne aducem aminte cine era la conducere atunci (Petro Poroșenko, președinte al Ucrainei – n.red.)”, a declarat Rosian Vasiloi.

El a mai spus că, în viitorul apropiat, intenționează să discute cu noul șef al Serviciului de Grăniceri din Ucraina despre cum a fost posibil ca Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc să treacă frontiera.

Șeful Poliției de Frontieră nu a exclus, de asemenea, că la începutul lui iunie, prin Aeroportul International Chișinău, din Republica Moldova au fost scoase sume impunătoare de bani. Cu acest scop ar fi fost folosite avioane private.

„Pe data de 8 iunie, Poliția de Frontieră a fost exclusă din procesul de verificare a căilor de acces pentru ca anumite persoane să poată trece mai ușor. Ceea ce s-a întâmplat în perioada 8 -14 iunie arată că au fost evitate toate controalele. Polițiștii de frontieră au fost excluși și din toate acțiunile de control în Aeroportul internațional Chișinău, excepție face controlul de acte”, a spus Rosian Vasiloi.

Emisiunea o puteți vedea aici:

Opinia ta contează. Comentează!