Michalko: Soluția, în mâinile autorităților
Social 17 iulie 2018, 19:39 | 844

Invalidarea alegerilor din Chișinău a demonstrat că reforma justiției este necesară, iar autoritățile trebuie să respecte votul locuitorilor capitalei. Este declarația șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, făcută în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă. Ce alte afirmații au mai fost exprimate, vedeți în cele ce urmează.

Șeful Delegației Uniunii Europene a fost întrebat de ce UE nu crede autoritățile de la Chișinău.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a comentat și pe marginea reacției guvernării de la Chișinău în legătură cu decizia UE de amânare a acordării primei tranșe din asistența macrofinanciară.

Totodată, Uniunea Europeană va monitoriza atent alegerile parlamentare ce vor avea loc și nu numai, mai spune Peter Michalko.

La final, șeful Delegației Uniunii Europene a fost întrebat dacă se mai poate repara ceva până la alegeri, cu referire la sistemul mixt, în cazul în care nu se validează, votul din Chișinău.

Amintim că pe 5 iulie Parlamentul European a votat o rezoluție prin care a condamnat anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău și a îndemnat Comisia Europeană să amâne orice plăți prevăzute de asistența macrofinanciară până la scrutinul legislativ. Totodată, europarlamentarii au solicitat suspendarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova. Cei mai mulți deputați europeni au adus critici autorităților de la Chișinău. La rândul lor, exponenții guvernării au calificat această rezoluție drept incorectă și împotriva cetățenilor Republicii Moldova, fapt respins de europarlamentari.

Opinia ta contează. Comentează!