Kovesi se bucură de încrederea UE
Externe 19 februarie 2019, 20:37 | 1444

Laura Kovesi primeşte sprijinul unei alte familii politice din Parlamentul European, după scandalul legat de ancheta pornită împotriva ei. Liderul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, belgianul Guy Verhofstadt, l-a îndemnat pe preşedintele legislativului comunitar să respingă atacurile de la Bucureşti care o vizează pe fosta şefă DNA. Totodată, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lăudat activitatea Laurei Codruţa Kovesi, candidat pentru postul de procuror-şef al Parchetului European.

Liderul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa i-a trimis o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, în care îi solicită să apere integritatea procesului de numire în funcţia de șef al Parchetului European şi să garanteze faptul că Laura Codruța Kovesi poate participa la acest concurs fără nicio piedică.

Amintim că, săptămâna trecută, Laura Codruța Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, într-un dosar mai vechi, exact în ziua în care urma să plece la Bruxelles pentru a mai trece o etapă a concursului pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Avea cumpărat și biletul de avion, pe care l-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție de la București, unde a depus o cerere de amânare într-un proces pe care trebuia să-l aibă luni. Peste câteva ore, ea a primit citație pentru a fi audiată la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie. Scandalul legat de ancheta pornită împotriva Laurei Codruța Kovesi a stârnit un val de reacții în rândul cetățenilor români, dar și al oficialilor europeni.

Opinia ta contează. Comentează!