Augustin Lazăr, revocat din funcție
Externe 25 octombrie 2018, 15:10 | 1231

Ministrul Justiției din România, Tudorel Toader, a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr. Motivul invocat este că acțiunile acestuia „contravin obligaţiilor constituţionale şi legale”. Decizia lui Tudorel Toader a stârnit un val de indignare în rândul magistraților, dar și a cetățenilor. În semn de protest, oamenii au ieșit în stradă.

În replică, Augustin Lazăr a declarat că problema constă în modul cum este înțeleasă independența ministerului public.

Decizia lui Tudorel Toader a fost supusă unor critici dure.

a scris Cristi Danileț pe facebook. Europarlamentara Monica Macovei afirmă că argumentele ministrului Justiţiei sunt „ridicole şi nevalide”.

... a scris europarlamentara pe facebook. Decizia de revocare din funcție a lui Augustin Lazăr a stârnit indignare și în rândul cetățenilor, care cer, la rândul lor, demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Procurorul general din România va fi audiat de Consiliul Superior al Magistraturii pe 13 noiembrie. Forumul Judecătorilor din România și Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor spun că această procedură pune în pericol însăși existența democratică a statului român și au cerut lui Tudorel Toader să „abandoneze” revocarea lui Augustin Lazăr.

Opinia ta contează. Comentează!