După avertisment, amendă
Social 18 mai 2018, 20:30 | 2611

După ce în urmă cu două săptămâni Consiliul Coordonator al Audiovizualului a atentat la libertatea de exprimare a postului nostru de televiziune, sancționându-ne, acum ne-a aplicat o altă pedeapsă. Motivul invocat de instituție este că într-un reportaj, concurentul electoral Silvia Radu apare într-o postură negativă.

Directorul Jurnal TV, Val Butnaru, compară această situație cu cea din anii '30 ai secolului trecut, din Germania lui Hitler.

Potrivit avocatului Jurnal TV, Dumitru Pavel, Consiliul Coordonator al Audiovizualului are drept țintă scopul de a ne sancționa multiplu, pentru orice, chiar și fără temei, pentru ca în final să ne lichideze.

La aceeași ședință a CCA a fost sancționat și postul de televiziune TV 8. Motivul care stă la baza prevenirii este folosirea unei metafore într-un reportaj difuzat de aceștia.

Până a fi prezentate rapoartele CCA, unul dintre membrii consiliului și-a exprimat dezacordul față de modul în care sunt aplicate sancțiunile. S-a făcut referire la favorizarea unor radio-difuzori, care s-au declarat că nu vor reflecta campania electorală, lucru însă pe care îl fac constant.

Jurnal TV solicită ambasadelor și misiunilor internaționale să ia atitudine și să nu admită cenzura impusă. În caz contrar, tolerarea acestei situații poate duce la ulterioara lipsire de licență a postului nostru.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie