Servicii consulare prin E-CONS
Politic 5 decembrie 2018, 20:31 | 1823

Locuitorii Republicii Moldova, care dețin și cetățenie română, pot solicita servicii consulare prin intermediul Sistemului Informatic E-Cons, lansat de Ministerul Afacerilor Externe de la București. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă, care a fost susținută de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Ambasadorul României a menționat că acest sistem nu este perfect, deocamdată, dar sugestiile care vor veni din partea beneficiarilor pot contribui la perfecționarea lui.

Platforma E-Cons cuprinde mai multe sisteme informatice.

Iar consulul general al României în Republica Moldova, Mausela Pițigoi, a declarat că, zilnic, sunt procesate foarte multe solicitări din partea cetățenilor, ceea ce explică timpul mare de așteptare.

În privința problemelor de ordin tehnic pe care le întâmpină solicitanții de servicii consulare, Mausela Pițigoi a spus că acestea pot fi anunțate în cadrul sesiunilor live pe pagina de Facebook a Departamentului consular al Ministerului Afacerilor Externe, care sunt organizate în fiecare zi de joi. Totodată, acestea pot fi raportate pe adresa electronică sau la Call-Center.

Opinia ta contează. Comentează!