Probe prezentate în dosarul ui Cebotari
Justiţie 9 octombrie 2018, 13:20 | 3743

Sergiu Cebotari, bărbatul care a deconspirat o schemă de contrabandă la Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei”, este cercetat într-un nou dosar. Procurori invocă delapidarea averii străine şi folosirea muncii forţate. Cebotari afirmă că este acum urmărit pentru că nu vrea să stea la cheremul Partidului Democrat.

Procurorul a prezentat câteva contracte de muncă, pe care Sergiu Cebotari le-ar fi încheiat cu unii angajații de-ai săi, la o întreprindere privată, și o plăcuță de înmatriculare a unui tractor vechi, sovietic. Avocatul lui Cebotari susține că astfel de probe nu pot sta la baza unei condamnări.

O ședință de judecată va avea loc joi, 11 octombrie. Probele din dosar sunt fabricate, afirmă Sergiu Cebotari.

Sergiu Cebotari spune că este presat de către anumite persoane din Partidul Democrat, care îl amenință cu răfuiala, după ce în 2012 a dezvăluit schema de contrabandă cu anabolizante prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”.

Procurorul de caz, Grigore Ciochinî, a refuzat să discute cu reporterul Jurnal TV.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile. Sergiu Cebotari a dezvăluit pentru postul nostru de televiziune că în 2012 a descoperit o schemă de contrabandă cu anabolizante la „Poşta Moldovei”. Potrivit lui, prin intermediul întreprinderii, zilnic s-ar fi expediat zeci de saci cu astfel de medicamente în Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Opinia ta contează. Comentează!