Militari americani atacați cu cartofi
Externe 22 octombrie 2019, 15:34 | 1058

Blindate americane, atacate de kurzi cu pietre și cartofi. Scenele au fost filmate la granița turco-siriană, de unde trupele americane se retrag spre dezamăgirea milițiilor kurde, care până mai ieri le-au fost aliaţi americanilor în faţa atacurilor Statului Islamic. Detalii - în următorul grupaj de știri.

SIRIA

Imaginile au fost surprinse în oraşul de graniţă Kamişli, unde staționau mai multe transportoare blindate americane, care au început să părăsească regiunea. Supărați de decizia președintelui Donald Trump de a-i lăsa singuri în fața invaziei turce, localnicii s-au răzbunat pe militari. I-au înjurat și i-au atacat cu cartofi. În prezent, forțele kurde au convenit să înceteze focul şi să se retragă din faţa trupelor turce, după un armistiţiu negociat de Washington și Ankara.

CANADA

Justin Trudeau rămâne la putere în Canada, în ciuda scăderii dramatice de popularitate. Partidul Liberal al premierului a câștigat alegerile federale şi va forma viitorul guvern, care va fi însă unul minoritar, întrucât formațiunea și-a pierdut majoritatea deținută. Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe liberali să sărbătorească victoria.

Liberalii vor avea 156 de mandate, cu 14 mai puțin decât numărul necesar pentru o majoritate. Principalul partid de opoziție, cel Conservator, ar urma să ocupe 122 de fotolii parlamentare, în creștere de la cele 95, câștigate la alegerile precedente.

ISRAEL

Premierul în funcție al Israelului, Benjamin Netanyahu, a renunțat la mandatul de a forma viitorul guvern, după ce nu a reuşit să coaguleze o coaliţie majoritară. Sarcina îi va reveni acum rivalului său, Benny Gantz, a cărui formațiune Coaliția „Albastru și Alb” a obținut 33 de mandate în urma scrutinului parlamentar anticipat. „Likud”, partidul lui Netanyahu, a acumulat cu un mandat mai puțin. Este a doua oară în ultima jumătate de an când Benjamin Netanyahu a eşuat în încercarea de a forma un guvern după alegeri parlamentare. 

Opinia ta contează. Comentează!