Legea bugetului în an electoral
Politic 24 mai 2018, 19:45 | 2403

"Nimeni nu se uită!" Acesta a fost răspunsul ministrului Finanţelor la întrebarea dacă nu cumva autorităţile au uitat de recuperarea miliardului furat. Declaraţia a fost făcută în plenul Parlamentului de către Octavian Armaşu, care a prezentat proiectul legii cu privire la modificarea și completarea bugetului de stat pentru 2018.

Venit în faţa deputaţilor, Octavian Armaşu a prezentat proiectul Guvernului de a majora cheltuielile pentru acest an cu un miliard 312 milioane de lei. Asta va duce la sporirea deficitului bugetar cu 348 de milioane de lei.

La trei ani şi jumătate de la frauda bancară, ministrul Finanţelor se arată optimist şi mizează pe aşa-numita strategie de recuperare a miliardului.

În condiţiile în care finaţarea externă se reduce cu un miliard 869 de milioane de lei, iar datoria internă se majorează cu două miliarde 100 de milioane, Guvernul alocă sute de milioane pentru proiectul cu iz electoral de reparaţie a drumurilor.

Alţi deputaţi au sesizat că, deşi ritmul creşterii exporturilor trebuia să-l depăşeacă pe cel al importurilor cu 2%, tendinţa este inversă. Importurile sunt cele care cresc ca pe drojdii.

Reprezenatanţii Ministerului Economiei au răspuns că exporturile sunt infuenţate anume de aprecierea monedei naţionale. La alte întrebări ale deputaţilor, membrii Guvernului n-au răspuns, afirmând că vor reveni ulterior cu precizări. Chiar şi aşa, modificarea Legii Bugetului de Stat a fost votată de majoritatea parlamentară în primă lectură.

Opinia ta contează. Comentează!