Campanie pentru date deschise
Social 8 martie 2018, 19:55 | 1151

De Ziua Internațională a Datelor Deschise, Cancelaria de Stat, Centrul de Guvernare Electronică și Fundația "Youth Development for Innovation" au lansat campania națională pentru promovarea datelor deschise, cu genericul "Tu știi ce face Guvernul tău?". În acest mod vor să încurajeze autoritățile să asigure accesul deschis la date, pentru a spori nivelul de încredere al cetățenilor în instituțiile publice.

O guvernare deschisă înseamnă acces liber la informaţii. Este ideea campaniei care se va desfășura în perioada martie - mai 2018, dedicată promovării datelor guvernamentale printre utilizatori.

Și Fundaţia "Youth for Innovation" dezvoltă multiple proiecte de instruire a tinerilor cu obiectivul de a asigura digitalizarea ţării. De această dată, au venit cu inițiativa de a organiza un eveniment în care circa 100 de tineri, din diverse domenii, vor lucra în echipe la crearea unor aplicații și concepte de promovare, accesare și utilizare a datelor deschise.

Ziua Mondială a Datelor Deschise este celebrată de șapte ani consecutiv, fiind o inițiativă a statelor care îşi doresc o guvernare transparentă, eficientă şi deschisă pentru cetățenii săi, dezvoltată pe baza noilor tehnologii informaționale. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie