Harunjen și Bețișor, acuzați de tăinuire
Politic 22 iulie 2019, 22:03 | 4409

Fostul procuror general Eduard Harunjen și adjuncta șefului Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, au tăinuit informația că fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc este cercetat penal în Elveția pentru spălare de bani. Declarația îi aparține ministrului de Interne, Andrei Năstase, care acum două săptămâni a vorbit în public despre acest dosar. Recent, Ministerul de Interne a intrat în posesia unei scrisori a autorităților din orașul elvețian Zurich, care confirmă acest lucru. Documentul, care a ajuns anterior la Procuraturile Generală și Anticorupție, ar fi fost însă ascuns de ochii lumii de șefii instituțiilor menționate, susține Năstase.

În consecință, ministrul de Interne, Andrei Năstase, solicită tragerea la răspundere a celor vizați.

Năstase mai cere ridicarea imunității parlamentare a lui Plahotniuc, Șor și a altor deputați care ar fi fost implicați în frauda bancară.

Eduard Harunjen nu a răspuns la telefon pentru o reacție, iar Adriana Bețișor a respins acuzațiile. Totodată, într-un comunicat de presă emis de Procuratura Generală este infirmată tăinuirea unor informații, dar este confirmată primirea a două scrisori din partea autorităților din Elveţia. Instituția mai precizează că scrisorile nu au fost făcute publice pentru că oficialii elvețieni ar fi cerut păstrarea confidențialității datelor cu caracter personal. 

Opinia ta contează. Comentează!