Proteste violente în Grecia
Externe 7 decembrie 2018, 20:23 | 1727

Proteste violente în Grecia. Mai mulți oameni au ieșit ieri în stradă la împlinirea a zece ani de când un tânăr a fost ucis de forţele de ordine. Manifestanții au ridicat baricade pe străzi, au vandalizat magazine şi au incendiat maşini. Polițiștii au reușit cu greu să-i disperseze.

Sute de oameni au ieșit în centrul Atenei pentru a-l comemora pe Alexandros Grigoropoulos, un adolescent de 15 ani, care a fost ucis în anul 2008 de polițiști. Manifestaţia a început paşnic. Cu pancarte în mâini, oamenii au mărșăluit pe străzi.

Ulterior, protestele au degenerat însă în violențe. Centrul Atenei s-a transformat într-un adevărat câmp de luptă. Manifestanții au vandalizat clădiri, au incendiat maşini și containere de gunoi. De asemenea, au aruncat cu petarde.

Peste 2.000 de poliţiști au fost trimişi în capitala Greciei pentru a supraveghea protestele. Ei au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea furioasă. Două tunuri cu apă au fost aduse pentru stingerea incendiilor, dar și acestea au fost atacate.

Tragedia din 2008 a provocat proteste care au durat săptămâni întregi. De atunci, în fiecare an, mitingurile de comemorare se încheie cu violenţe.

Opinia ta contează. Comentează!