11 morți în urma furtunilor din Italia
Externe 31 octombrie 2018, 15:50 | 1311

Numărul celor morți în urma furtunilor violente din Italia a ajuns la 11. Majoritatea deceselor au fost cauzate de copaci, care au fost doborâți de vânt. Autoritățile spun că pagubele provocate se ridică la milioane de euro.

Furtuna a făcut ravagii în mai multe localităţi din nordul, sudul şi centrul Italiei. Una dintre cele mai afectate regiuni este Liguria. Digurile au fost distruse de valurile puternice, iar apa a răsturnat zeci de iahturi de lux. Oraşul din apropiere, Portofino, a fost afectat de alunecări de teren. Piaţa San Marco din Veneția a rămas inundată pentru a doua zi consecutiv, apa ajungând și în Basilica San Marco.

Presa italiană scrie că este pentru a doua oară în ultimul secol când basilica a fost inundată şi doar a cincea oară când un asemenea nivel de apă a ajuns înăuntrul catedralei, în toată istoria sa de o mie de ani. Aceasta a fost închisă pentru public, la fel ca multe alte obiective turistice. Avertizări meteo au fost emise pentru aproape tot teritoriul Italiei, motiv pentru care în mai multe zone şcolile au fost închise.

Opinia ta contează. Comentează!