22 mai, în istorie

1813: Pe data de 22 mai 1813 s-a născut compozitorul, dramaturgul şi teoreticianul artei germane Richard Wagner. Majoritatea lucrărilor sale au "prins" viaţă datorită căţelului său, pe nume Peps. În funcție de reacția acestuia, compozitorul păstra sau arunca ultimele pasaje compuse.

1885 : A murit scriitorul francez Victor Hugo, membru al Academiei Franceze. La înmormântarea lui au participat aproape două milioane de oameni.

1892 : Dr. Washington Sheffield, un dentist din Statele Unite, a inventat tubul de pastă de dinţi, păstrat într-un material confecţionat din metal uşor. Până la acea dată pasta de dinţi era vândută în borcane de sticlă. Din 1953, tuburile de metal au început să fie înlocuite cu tuburi de polietilenă.

1970 : Astăzi îi spunem la mulţi ani fotomodelului englez Naomi Campbell, una dintre cele mai cunoscute supermodele din lume.

2004 : În capitala Spaniei, Madrid, are loc căsătoria dintre prinţul Felipe și jurnalista Letizia Ortiz Rocasolano. Letizia şi Felipe sunt părinţii a două fetiţe, Leonor şi Sofia.

2012 : Tokyo Skytree este deschis pentru public. Este cel mai înalt turn din lume, de 634 de metri și a doua structură cea mai înaltă din lume, după Burj Khalifa care măsoară peste 829 de metri.

Ziua internaţională a diversităţii biologice este marcată în fiecare an pe 22 mai. Cu prilejul marcării acestei zile, sunt organizate acţiuni menite să explice oamenilor importanţa menţinerii biodiversităţii şi sunt luate măsuri menite să împiedice producerea dezastrelor ecologice.

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Nicolae de vară. În toate bisericile din ţară vor fi oficiate slujbe, iar în aproximativ 70 de localităţi va fi sărbătorit hramul.

Opinia ta contează. Comentează!