Împușcături într-un liceu din SUA
Externe 8 martie 2018, 17:17 | 1384

O nouă tragedie zguduie Statele Unite. O adolescentă de 17 ani a murit, iar o altă fată și un băiat de aceeași vârstă sunt răniți, în urma mai multor împuşcături în unul dintre cele mai mari licee din statul american Alabama. Deocamdată nu se cunosc alte detalii, iar poliția bănuiește că ar fi vorba despre un accident nefericit.

Împușcăturile din Liceul Huffman au avut loc la sfârșitul cursurilor. Poliția bănuiește că incidentul a fost provocat de o persoană din interiorul instituţiei de învăţământ. Anchetatorii încearcă să afle circumstanţele exacte în care s-a produs nenorocirea, audiindu-i pe martori şi vizionând imaginile de pe camerele de supraveghere din liceu.

Acest incident are loc după ce deputaţii din statul american Florida au aprobat ieri o nouă lege privind controlul armelor. Potrivit documentului, cei care vor dori să cumpere o armă de foc trebuie să aibă minimum 21 de ani și să aștepte trei zile pentru a putea face achiziția. Totodată, legea prevede înarmarea unor angajați din sistemul public de învăţământ.

Documentul votat de legislatorii din Florida a fost propus pe fondul protestelor masive, declanșate în urma atacului armat produs în urmă cu trei săptămâni, când 17 persoane au fost ucise după ce un adolescent de 19 ani a deschis focul într-un liceu din Parkland. 

Opinia ta contează. Comentează!