Image-Description
PDM vrea ca vilele prezidențiale să intre în gestiunea Guvernului. Replica lui Dodon
Politic 1 octombrie 2019, 20:15 | 2371

Un schimb de replici a fost provocat de deputatul Alexandru Jizdan, care a cerut astăzi, 1 octombrie, în numele PDM, ca vila prezidențială de la Condrița și pensiunea de la Holercani să fie transferate din gestiunea președinției „la balanța Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”. La scurt timp, președintele Igor Dodon s-a arătat extrem de generos, declarând că ar fi dispus să cedeze totul cetățenilor, inclusiv clădirea Președinției, însă aceasta este a statului, nu a lui personal.

Potrivit lui Jizdan, solicitarea este anunțată în contextul Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, care este marcată astăzi, 1 octombrie.

„Pensionarii moldoveni au dreptul să se recreeze și să-și refacă sănătatea în condiții mai bune. Sperăm că președintele Dodon nu va fi împotrivă. (…) ”, a declarat acesta cu referire la vila de la Condrița. În cazul pensiunii de la Holercani, Jizdan spune că că „acest gest ar fi o mică mulțumire pentru sacrificiul lor în lupta pentru independența și integritatea Republicii Moldova. Mai mult, această decizie se impune acum, după ce președintele Igor Dodon s-a făcut că-i uită în discursul de la ONU”.

Deputatul PDM a ezitat totuși să răspundă la întrebara de ce aceste obiective nu au fost trecute în subordinea Guvernului atunci când prim-ministru era Pavel Filip.

În replică, Igor Dodon a scris pe Facebook că „deputatul PDM Jizdan a numărat toate vilele democraților (declarate și nedeclarate) și s-a apucat să numere vilele statului. Bravo, utilă ocupație, demnă pentru un parlamentar care caută cu ce să-și umple timpul”. El mai spune că „vila de la Condrița e a statului, a instituției prezidentiale, nu a lui Dodon personal”.

„Eu, din partea mea, pot ceda totul oamenilor, chiar si cladirea Președinției, reparată după ce a fost distrusă de cei cu care Jizdan a venit la putere, după 2009”, mai scrie Dodon.

Anual din bugetul de stat circa 2,5 milioane lei sunt redirecționați pentru întreținerea casei de vacanță a președintelui. Potrivit Cancelariei de Stat, costurile de întreținere a vilei prezidențiale de la Condrița în 2016, au fost de 2,3 milioane de lei, iar în 2017 acestea au crescut la 2,6 milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!