Maia Sandu, despre vizita lui Erdogan
Politic 19 octombrie 2018, 16:01 | 1583

Recep Erdogan a acceptat să vină la Chişinău numai după ce puterea de aici i-ar fi satisfăcut moftul ca profesorii de la Liceul Orizont să fie expulzaţi din Republica Moldova în Turcia. Astfel a comentat evenimentul președintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii ”Ora Expertizei” la Jurnal TV. ”Asta ne dă de bănuit ce anume vrea să construiască această guvernare”, a subliniat Maia Sandu.

Depinde de fiecare guvernare în parte cum să reacționeze, a continuat Maia Sandu, potrivit căreia cei de la Ankara au avut solicitări similare și pentru alte țări, dar au răspuns doar Azerbaijan și Republic Moldova. ”În alte părți Guvernările sunt suficient de responsabile ca să respecte drepturile omului”, a precizat Mai Sandu.

Preşedinta PAS a menţionat că vizita lui Recep Erdogan la Chişinău are loc în situaţia în care „Republica Moldova demult nu a fost vizitată de către oficiali din structurile europene sau ţări strategice, referindu-se la Uniunea Europeană și Stratele Unite ale Americii. ”Asta ne dă de bănuit ce anume vrea să construiască această guvernare”, a subliniat Maia Sandu. În context, ea a vorbit de măsurile excesive de securitate luate pentru vizita lui Erdogan.

Maia Sandu a comentat și decizia Judecătoriei privind anularea procesul-verbal, prin care Andrei Năstase a fost sancționat contravențional, pentru că ar fi făcut agitație electorală în ziua scrutinului. ”Guvernarea mimează astfel o justiție corectă, pentru a-i îmblânzi pe oficialii europeni”, consideră președinta formațiunii de opoziție.

Moderatorul emisiuni a abordat și comportamentul lui Ilan Șor, care și-a permis să amenințe postul nostru de televiziune. ”El este speriat”, afirmă Maia Sandu.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, și purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, au declarat pentru postul nostru de televiziune că vizita lui Recep Erdogan nu are nimic în comun cu expulzarea din Republica Moldova a celor șapte cetățeni turci, profesori la liceele ”Orizont”. 

Opinia ta contează. Comentează!