Image-Description
Diaspora din Londra, către polițiști: Pe 26 august, deveniți eroii noștri; Sunteți ultima piesă care ține acest regim
Politic 3 august 2018, 07:49 | 9245

„Dragi polițiști, atât noi, în diasporă, cât și întreg poporul, știm că, pe 26 august, voi vreți să treceți de partea noastră. Voi sunteți ultima piesă care mai ține acest regim. Pe 26 august, treceți de partea legii și deveniți eroii noștri de care să ne mândrim”.

Este mesajul Celulei de criză din Marea Britanie - FreeMoldova adresat polițiștilor din Republica Moldova. Concetățenii noștri stabiliți la Londra consideră că demontarea panoului instalat în Chișinău, care conținea mesajul „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului”, demonstrează că acesta a avut impact.

„Panoul diasporei plasat pe Ismail avea ca scop sensibilizarea forțelor de ordine, pentru a-i îndemna să treacă de partea poporului în fața căruia au depus jurământ. Demontarea acestuia în nici 24 de ore demonstrează că mesajul nostru a funcționat. Faptul că cineva a dat ordin să fie dat jos nu înseamnă nicidecum că acest ordin este agreat de restul oamenilor în subordinea MAI”, susțin reprezentanții Celulei de criză din Marea Britanie - FreeMoldova.

În opinia lor, autoritățile încearcă să mimeze un conflict între popor și forțele de ordine.

„.. dar nu e deloc așa. Știm bine că mulți polițiști, carabinieri s-au săturat să se umilească în fața familiilor lor și a întregii națiuni, “păzindu-i” pe bandiți de protestatarii pașnici. Iar pe 26 august este șansa lor să revină în slujba poporului, iar legea îi protejează. Și anume: funcționarul public cu statut special „nu poate fi sancționat sau prejudiciat pentru refuzul de a executa ordinele și dispozițiile ilegale”, au mai spus reprezentanții Diaporei din Londra.

Opinia ta contează. Comentează!