Image-Description
Curtea Constituțională se umple de PD: Nașa lui Plahotniuc, Raisa Apolschi, numită judecătoare la CC
Politic 14 decembrie 2018, 15:30 | 1826

Nașa șefului PD Vladimir Plahotniuc, Raisa Apolschi, a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională din partea Parlamentului. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă cu voturile a 54 de deputați.

Este al doilea deputat PD numit în ultimele zile magistrat la Curtea Constituțională. Totodată, s-a ales cu fotoliul de judecător constituțional și fostul procuror general Corneliu Gurin, un alt personaj din anturajul guvernării.

Ca și în cazul celorlalte două numiri, nici de această dată chestiunea nu a fost inclusă din timp pe agendă și nici nu a fost anunțat concurs.

Potrivit experților, ultimele două numiri la Curtea Constituțională s-au făcut prin încălcarea flagrantă a legii, iar regimul de la guvernare aduce la Curte persoane devodate Partidului Democrat.

Raisa Apolschi a îndeplinit funcția de președintă a comisiei parlamentare „Juridică, Numiri și Imunități” și este membru al Consiliului Politic Național al PD. Anterior, a activat în calitate de judecător, dar și avocat.

Curtea Constituțională are șase judecători, numiți pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt numiți de Parlament, doi de Guvern și doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Opinia ta contează. Comentează!