Campanie electorală pe bani publici
Politic 12 martie 2018, 20:25 | 2824

Agitație electorală pe bani publici! Puterea de la Chișinău folosește în scopuri politice un proiect cultural, organizat pentru moldovenii din străinătate. Pe lângă artiștii selectați să cânte pentru diaspora, în Europa merg și emisarii guvernării, care s-ar interesa de nevoile oamenilor. Spre exemplu, la Athena a ajuns deputata PD, Valentina Buliga, dar cei care au venit să vadă spectacolul nu s-au arătat încântați de prezența acesteia. Parlamentara a fost pur și simplu huiduită.

Întâlnirea cu diaspora a avut loc în sala Cinematografului „Alkyonis” din capitala Greciei. Potrivit responsabililor din cadrul Guvernului, Valentina Buliga a fost inclusă în programul guvernamental ”Mărțișorul de Acasă” la solicitarea premierului Pavel Filip, pentru ca deputatul să discute problemele, cu care se confruntă moldovenii în străinătate. În invitația oficială însă, nu era menționat faptul că la concertul ”Mărțișorul de Acasă” va fi prezent și un deputat PD. Din imaginile trimise nouă de către un telespectator se vede că Buliga și-a făcut apariția în debutul întrunirii.

Când a venit momentul pentru întrebări, deputata PD a refuzat să răspundă și a invitat doritorii la discuții în... coridor.

Șeful Serviciului de presă al Parlamentului, Liliana Anghel, susține că ”niciun deputat nu a fost delegat pentru a vizita conaționalii noștri din diasporă”. Valentina Buliga nu a fost de găsit la telefon pentru a ne comunica cine a plătit pentru călătoria în Grecia. Potrivit șefului Biroului pentru Relații cu Diaspora, Olga Coptu, cheltuielile de organizare a programului ”Mărțișorul de Acasă” sunt de aproximativ 320 de mii de lei, bani publici. Aici este inclusă remunerarea trupei de artiști, care dau 5 concerte, și cazarea celor 7 membri ai trupei. Până în prezent, programul „Mărțișor de acasă” s-a desfășurat în orașele Haga și Bruxelles. În capitala Belgiei a mers un alt deputat PD, Sergiu Sârbu, care la fel a fost huiduit de către oameni. Potrivit proiectului, concerte cu ocazia mărțișorului vor avea loc la București și Barcelona.

Opinia ta contează. Comentează!