Oligarhul Vladimir Plahotniuc a revenit în politică. Anunţul a fost făcut pe o reţea de socializare, în jurul orei 3.00 noaptea. "Revin în Partidul Democrat şi voi participa în mod direct la formarea majorității parlamentare", a scris politicianul.

Plahotniuc nici nu a ieșit din politică pentru a se întoarce, punctează analiștii. Mai mult, experții susțin că acest anunț pare a fi mai mult o amenințare și urmărește să pună presiune pe societate.

Vladimir Plahotniuc şi-a anunţat revenirea în politică, după ce săptămâna trecută şeful statului a refuzat să-i propună candidatura la funcţia de prim-ministru. Prim-vicepreședintele PD încearcă prin toate metodele să obţină acest post, comentează analiştii.

Precizăm că săptămâna trecută, un grup de europarlamentari au atenţionat că insistenţa Partidului Democrat de a-l promova pe controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova este similară trădării de țară, şi că acuzaţiile acumulate de controversatul om de afaceri de-a lungul anilor nu doar că nu-l califică pentru acest post, dar demonstrează abandonarea principiilor de integrare europeană. Potrivit ultimului Barometru al Opiniei Publice, peste 90 la sută din moldoveni nu au încredere în Vladimir Plahotniuc.