Știrile Curente

Meteo Horoscop
A murit o mare jurnalistă
A murit jurnalista care a anunțat prima despre declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial. Este vorba despre Clare Hollingworth, care s-a stins din viață în Hong Kong, la vârsta de 105 ani. 

În august 1939, Clare Hollingworth a făcut istorie după ce a descoperit că Germania urmează să invadeze Polonia. Ea a fost prima persoană din lume care anunța că o mie de tancuri ale Germaniei naziste sunt aliniate sub camuflaj la granița poloneză. În vârstă de 27 de ani, jurnalista a făcut descoperirea în timp ce revenea dintr-o călătorie în Polonia. Atunci când a anunţat ştirea secolului, era reporter începător pentru publicația britanică „The Telegraph”. Claire Hollingworth a fost corespondent şi în războiul din Vietnam, în Algeria şi în Orientul Mijlociu. Înainte de a deveni reporter, ea a ajutat în operaţiunea de salvare a mii de oameni de forţele mobilizate de Hitler, prin eliberarea unor vize britanice. 
11 January 2017 13:22 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64