Numărul victimelor în urma celor două atentate produse ieri în fața Parlamentului din Kabul a crescut la 30 de morți și 70 de răniți. Cei mai mulți sunt oameni de rând, dar și angajați ai legislativului afgan. Autoritățile spun că ambele atacuri au fost comise cu mașini-capcană și erau vizați anume membri ai Parlamentului. Atentatele au fost revendicate de talibani.

La o zi după cele două atacuri, autoritățile afgane au declarat că acestea au fost comise cu mașini-capcană. Primul vehicul încărcat cu explozibil a sărit în aer în apropierea clădirii Parlamentului din Kabul, iar după ce responsabili din securitate au ajuns în zonă, a explodat și a doua mașină.

Potrivit polițiștilor, operațiunea a fost coordonată, iar teroriștii aveau scopul de a ucide autorități din domeniul securității afgane.

La doar câteva ore înainte de atacurile revendicate de talibani, reprezentanți ai Armatei afgane au comunicat că au împușcat mortal 43 de extremiști și au arestat alți 30 de oameni suspectați de terorism la nivel național. Potrivit autorităților de la Kabul, anume acest anunț a provocat atentatele. Gruparea insurgentă a talibanilor militează pentru răsturnarea actualei guvernări, care este susținută de Occident, și pentru scoaterea trupelor străine din Afganistan.