Capitala Greciei s-a trezit acoperită cu un strat gros de omăt. Este un fenomen neobişnuit pentru locuitorii Atenei, care nu au mai văzut atâta zăpadă din 2008. Ninsorile au provocat perturbări de trafic în centrul orașului. Iarna din statul elen este și o provocare pentru imigranții care dorm sub cerul liber.

Zăpada depusă în Grecia și temperaturile de până la minus 20 de grade sunt un fenomen rar pentru această regiune. Ninsoarea şi îngheţul au luat prin surprindere Atena. Zeci de drumuri de la periferie au fost blocate, în timp ce traseele mai multor autobuze au fost modificate din cauza ninsorilor puternice căzute noaptea trecută.

Primăria Atenei a hotărât să prelungească până la sfârșitul săptămânii programul nocturn al unor instituții municipale care pot găzdui aproximativ 20.000 de oameni fără adăpost. Situația este mai neplăcută pentru zeci de imigranți blocați pe insula elenă Lesbos. Ei au înfruntat noaptea trecută temperaturi de până la minus 10 grade Celsius și ninsori puternice.

Meteorologii vin cu vești bune și anunță că, începând de astăzi, vremea în Grecia se va ameliora.