Anunțul Uniunii Europene privind anularea transferului ultimei tranșe de bani pentru reformarea justiției a fost perceput diferit în legislativ. În timp ce opoziția consideră că este o decizie logică în contextul inacțiunii actualei guvernări și îndeamnă la reforme reale, și nu mimate, parlamentarii de la putere dau vina pe predecesorii lor. Mai mult. Se arată încrezători că banii vor veni. Opoziția din Parlament nu a fost surprinsă de hotărârea Uniunii Europene.

Și liderul Platformei Demnitate și Adevăr, dar și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, formațiuni din opoziția extraparlamentară, s-au pronunțat pe marginea acestui subiect, menționând că au vorbit anterior despre o asemenea evoluție a lucrurilor.

De partea cealaltă, deputații PD dau vina pe alţii pentru acest eşec.

Delegația Uniunii Europene a anunțat ieri printr-un comunicat de presă că autoritățile de la Chişinău nu au îndeplinit condițiile Bruxelles-ului pentru a primi un ultim transfer financiar în cadrul programului de susţinere din partea comunităţii, în valoare de 28 de milioane de euro, din cauza unui angajament insuficient pentru a implementa reforme în justiție în anii 2014 și 2015. Totodată, sprijinul financiar pentru alte patru sectoare a fost amânat.