Pe aproape întreaga campanie pentru referendumul de demitere, Dorin Chirtoacă se va afla în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de noul judecător care va examina dosarul în care primarul suspendat este învinuit de trafic de influență și luare de mită. Chirtoacă afirmă că instanța a pășit cu stângul.

După ce Silvia Gîrbu a fost promovată la Curtea de Apel Chișinău, dosarul a fost redistribuit. Inițial, cauza a ajuns la un judecător care și-a luat abținere pentru că ar fi intrat în conflict de interese cu o persoană care figurează în dosar, iar ulterior judecătorul desemnat aleatoriu a fost Alexandru Negru.

În timpul ședinței, avocații au cerut modificarea măsurii preventive, dar și întreruperea examinării cauzei pe durata campaniei pentru referendumul de demitere a primarului capitalei. Totodată, procurorul de caz a depus un demers de prelungire a mandatului de arestare cu încă 30 de zile. După ce și-au susținut cererile, Alexandru Negru a intrat în camera de deliberare.

Avocata lui Dorin Chirtoacă a declarat că va contesta decizia, întrucât ar fi ilegală.

De cealaltă parte, procurorul de caz a enumerat mai multe motive pentru care măsura preventivă nu poate fi modificată și a declarat că acestea își păstrează actualitatea.

În fața jurnaliștilor, Dorin Chirtoacă a mai declarat că de hramul capitalei ar putea avea loc un eveniment neplăcut, însă nu a precizat despre ce este vorba.

Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El a fost reținut pe 25 mai și este cercetat în arest la domiciliu.