Știrile Curente

Meteo Horoscop
Chirtoacă, față în față cu noul judecător
Pe aproape întreaga campanie pentru referendumul de demitere, Dorin Chirtoacă se va afla în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de noul judecător care va examina dosarul în care primarul suspendat este învinuit de trafic de influență și luare de mită. Chirtoacă afirmă că instanța a pășit cu stângul.

După ce Silvia Gîrbu a fost promovată la Curtea de Apel Chișinău, dosarul a fost redistribuit. Inițial, cauza a ajuns la un judecător care și-a luat abținere pentru că ar fi intrat în conflict de interese cu o persoană care figurează în dosar, iar ulterior judecătorul desemnat aleatoriu a fost Alexandru Negru.

În timpul ședinței, avocații au cerut modificarea măsurii preventive, dar și întreruperea examinării cauzei pe durata campaniei pentru referendumul de demitere a primarului capitalei. Totodată, procurorul de caz a depus un demers de prelungire a mandatului de arestare cu încă 30 de zile. După ce și-au susținut cererile, Alexandru Negru a intrat în camera de deliberare.

Avocata lui Dorin Chirtoacă a declarat că va contesta decizia, întrucât ar fi ilegală.

De cealaltă parte, procurorul de caz a enumerat mai multe motive pentru care măsura preventivă nu poate fi modificată și a declarat că acestea își păstrează actualitatea. 

În fața jurnaliștilor, Dorin Chirtoacă a mai declarat că de hramul capitalei ar putea avea loc un eveniment neplăcut, însă nu a precizat despre ce este vorba.

Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El a fost reținut pe 25 mai și este cercetat în arest la domiciliu. 
 
11 October 2017 23:19 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64