Drama prin care trece în această perioadă familia renumitului meșter popular Vasilii Gonciari a făcut înconjurul țării. Fiul celebrului olar a fost diagnosticat cu cancer și se află în stare gravă. Deja i-a fost înlăturat un ochi, iar acum este țintuit la pat. Salvarea se află într-o clinică de specialitate de peste hotare. Această șansă costă însă o avere, bani pe care familia Gonciari nu îi are. Elevii de la Liceul Teoretic "Dante Alighieri" din capitală au organizat un târg de caritate, iar banii au fost donați pentru această cauză nobilă. Familia celui mai cunoscut olar din Moldova, Vasilii Gonciari, trece printr-o dramă greu de imaginat. Fiul de numai 13 ani al meșterului popular a fost diagnosticat acum două luni cu tumoare la nivelul globului ocular. Vasilică a suportat o intervenție chirurgicală de extirpare a ochiului stâng, la o clinică din Odesa. Din păcate, copilul se află într-o stare gravă acum. Medicii din Turcia au stabilit că tumoarea s-a extins la alte organe, iar viața lui Vasilică este în pericol. Familia are nevoie de o sumă uriașă pentru a-i salva viața băiatului.

Sensibilizați de drama familiei Gonciari, ieri, elevii de la Liceul Teoretic "Dante Alighieri" au organizat un târg de caritate în curtea instituției.

Tarabele erau doldora de bunătăți vândute la prețuri simbolice.

"El este amicul meu. Fă o poză cu un leu. De pe telefonul tău". Este mesajul cu care Dan, elev în clasa 3-a, a venit la târgul de caritate.

Elevii sensibilizați de drama lui Vasilică Gonciari și-au cheltuit toți banii de buzunar la târgul de caritate.

Cei care nu au rămas indiferenți de tragedia prin care trece familia Gonciari și ar dori să dea o mână de ajutor pot să îl contacteze pe Vasilii Gonciari la numărul de telefon afișat pe ecran. Împreună suntem mai puternici.