Știrile Curente

Meteo Horoscop
Liderul PSD, urmărit penal
Președintele Partidului Social Democrat din România are noi probleme în justiție. Liviu Dragnea este urmărit penal de către procurorii anticorupție pentru mai multe capete de acuzare. Printre acestea se numără abuz în serviciu, constituire de grup infracțional organizat și fraudarea fondurilor europene. Prejudiciul adus statului în acest dosar ar fi de peste 20 de milioane de euro. 

În faţa Direcției Naționale Anticorupție, unde a fost audiat Liviu Dragnea, s-au adunat mai mulți susținători de-ai săi, inclusiv membri ai PSD și miniștri din Guvernul Tudose, dar NU au lipsit nici oameni care îl contestă.

După o jumătate de oră de audieri, procurorii au anunţat că au dispus începerea urmăririi penale a lui Dragnea. El este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, de fraudarea fondurilor europene, dar și de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. Infracțiunile ar fi fost comise în perioada în care Dragnea conducea Consiliul Județean Teleorman. În același dosar sunt urmăriți penal alți doi apropiați de-ai lui Dragnea. Potrivit presei române, prejudiciul adus bugetului public ar fi de peste 20 de milioane de euro. După ce a ieșit de la DNA, Liviu Dragnea, care este și președintele Camerei Deputaților de la Bucureşti, nu a făcut nicio declarație pentru presă, iar un cordon de jandarmi l-a protejat până la mașină. 

Astfel, procurorii DNA îl cercetează pe Dragnea în al treilea dosar penal, după ce în primul, privind fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare. În cel de-al doilea dosar, deschis pentru instigare la abuz în serviciu, urmează să se stabilească cum două membre ale PSD au ajuns să lucreze la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Procurorii anticorupţie l-au acuzat pe politician că a intervenit pentru menținerea în funcție și remunerarea celor două, deși știa că acestea lucrau în organizația teritorială a PSD și erau plătite din bani publici. 
 
13 November 2017 19:16 130
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64